Röstfiske med RUT

I bilden ser man finansministern som blir tillfrågad av en journalist: "Enligt Stefan De Vylder så går 60-70% av assistansersättningen tillbaka till den offentliga sektorn." I en pratbubbla svarar hon: "Men han är ju en sån där vänsterekonom?"

I Ekots lördagsintervju sa finansministern som vanligt att hon vill spara in på assistansen, vilket omedelbart kommer att leda till färre arbetstillfällen.

Det finns ingen annan tjänst i samhället som är så kostnadseffektiv. Det är t.o.m. dyrare att gå till frisören.

Samtidigt sa hon att hon vill vidga RUT-avdraget för att bekämpa arbetslösheten.

Jag får det inte att gå ihop.

Förra gången hon var ute i blåsväder ville hon spara in på assistansen för att få bättre råd med flyktingmottagandet. Hon ställde alltså grupp mot grupp. Nu har hon blivit ännu mer vulgär. Nu vill hon satsa på RUT istället för på assistansen.

Eftersom RUT är ett avdrag så ger det mest till dem som redan har mest. Uppenbarligen tycker Regeringen att det är viktigare att subventionera barnfamiljerna i Danderyd med deras läxhjälp än att jag som bor i Farsta ska få min dagliga personliga assistans.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*