Mitt boende

Jag har blivit ombedd av Arbetsmiljöverket att beskriva mitt boende. Så här bor jag:

Jag bor i ett hus med fyra ytterväggar så att jag slipper frysa. På några ställen i ytterväggarna finns det hål där jag kan titta ut, och i hålen är det glas så att det inte blåser in. Det kallas fönster, och de går att öppna när det är soligt och vackert. Det brukar jag göra.

Det finns ett tak som ett lock ovanpå, så att det inte ska regna in. Ovanpå taket ligger det tegelpannor. De är röda och ramlar ner ibland. Då kan man få ont i huvudet.

Det finns ett golv så att jag inte ska behöva gå direkt på marken. Det är längst ner, liksom under huset.

Huset är uppdelat i olika rum. Det finns ett kök där jag tillreder maten och en toalett där jag kan uträtta mina behov.

Mellan rummen finns det innerväggar. I väggarna finns hål med dörrar i, så att jag kan ta mig mellan rummen.

Det finns några sovrum i vilka jag sover och ett vardagsrum där jag vistas till vardags.

Huset har en skorsten från vilken det ibland kommer rök och det finns en ytterdörr på vilken man knackar om man vill komma in.

Så ser mitt boende ut, förutom när jag besöker Norrland. Då brukar jag bo i en kåta. Den är spetsig och har en eld i mitten.

Och förutom när jag besöker Grönland. Då brukar jag bo i en igloo. Den är rund och vit eftersom den är byggd av snö och is.

Och förutom när jag drömmer att jag är kung. Då bor jag i ett slott med tinnar och torn.

Och förutom när jag är på besök på  månen. Då bor jag på min månbas där jag kan sväva fritt och ta mig fram helt utan rullstol.

Hur bor ni på Arbetsmiljöverket?

Fotnot: Uppmaningen att beskriva mitt boende ska ses i ljuset av att den personliga assistansen omgärdas av fler och fler regler – regler som inskränker den frihet som just var tanken med assistansen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*